Haszongépjármű bérlet, avagy a hosszú távú autóbérlés előnyei

Alapvetően úgy gondolom, hogy annak, aki Budapest belvárosában él, abszolúte nincsen szüksége autóra. Több okból is kifolyólag. Az első ok, hogy egyszerűen, ha bent élünk a belvárosban és mondjuk, nem kint dolgozunk valahol a külvárosban, akkor egyszerűen a világon semmi értelme nincsen annak, hogy viszonylag sok pénzt elszórjunk jóformán teljesen feleslegesen benzinre. Továbbá a második szempont, hogy a parkoló hely kiválasztása valami szürreális nehézségekkel járhat, így azt is bizony nagyon nehezen lehet megoldani a parkolást. Én inkább annak a híve vagyok, hogy egy haszongépjármű bérlet igénylésére lenne szükségünk, olyan esetekben, mikor is hirtelen vagy huzamosabb ideig lenne szükségünk autókra érdemes igénybe venni a haszongépjármű bérlés lehetőségét. Miután én személy szerint abszolút úgy gondolom, hogy ténylegesen nem igazán van szükség a belvárosban autóra, így tartom is magam ehhez az opcióhoz és egyelőre mellőzöm a saját autó vásárlást és arra az időkre tolom ezt az opciót, amikor majd jó messzire kell járnom, mondjuk, azért mert a külvárosba költöznék, vagy, mert messze kellene dolgoznom. Én személy szerint úgy gondolom, hogy nagyon nagy szükség van arra, hogy ha viszont tényleg messzebb lakunk és a mindennapos használatát kell igénybe vennünk a haszongépjárműnek vagy a bérlésének.

Hogyan lesz hasznos a haszongépjármű bérlet?

Már csak azért is így gondolom, mert saját tapasztalatból tudok beszélni, ugyanis mi régebben viszonylag messzebbről jártunk például iskolába és minden egyes nap hosszú órákat kellett utaznunk tömegközlekedésen oda- vissza, amit elképesztően nehezen viseltünk el egy idő után. Hiszen elképesztően hosszú folyamat minden egyes napórákat utazni és arról nem is beszélve a másik, hogy elképesztően fárasztó és időpocsékolás is. Így akkor meg is fogadtam, hogy soha többet nem szeretnék olyan messzire járni huzamosabb ideig tanulni vagy dolgozni, hiszen abszolút nem éri meg. Viszont az elmúlt időszakban mégis változott valamit erről némiképp a véleményem, hiszen egy olyan kihagyhatatlan állás lehetőséget kaptam, melyet teljes őrültség lenne elhalasztani. Így mindenképpen úgy gondoltam, hogy muszáj lesz beruházni egy haszongépjármű bérlet vásárlásába, ugyanis semmiképpen nem akarok erre az ideiglenes időszakra venni egy külön járművet, hiszen teljesen feleslegesnek tartanám. Így elkezdtem különböző autókölcsönzőkben utána nézni annak, hogy milyen jellegű kocsik vehetőek igénybe haszongépjármű bérlés esetére. És meg kellett lepődnöm ugyanis számos opciót találtam erre az alternatívára. Amelyeket azok érekében, akiket esetleg érdekelne, az adott opció az alábbiakban röviden be szeretnék mutatni.

A haszongépjármű bérletről általában, avagy az autókölcsönzésről röviden

Az első és legfontosabb szempont egy olyan kölcsönzőt találni, mely abszolút megfelel az igényeinknek. Nekem több szempont is volt, amit figyelembe kellett vennem. Elsősorban az, hogy az autó, amit kölcsönzök, a napi kilométer száma megegyezzen azzal, amire nekem szükségem van, hiszen miután Budán lakom és minden egyes nap Székesfehérvárig kellett levezetnem, így ez a legfontosabb szempontok között volt. A második szempont kevésbé ennyire kardinális, ám annál érthetőbb, ugyanis miután mindennap autópályán kell közlekednem és nem igazán érzem magam biztonságban, egy kis kocsiban, így arra jutottam, hogy egy nagy kocsit szeretnék bérelni, ugyanis abban valami miatt kevésbé érzem magam veszélyben, mint egy kis autóban. Így körbe néztem a különböző haszongépjármű bérleteket, míg végül megtaláltam a számomra legkedvezőbb megoldást, ami nagyon tetszett nekem minden szempontból. Így meg is történt az üzlet. Kiválasztottam a gigantikus nagyságú autót, melynek használatára 1 hónapos haszongépjármű bérletet rendeltem, melynek egy adott összege van, mely összeg nem változik semmilyen okból kifolyólag. Ugyanis ha szervizbe kellene vinni az autót, akkor is ugyanúgy lehetőség van arra, hogy kicseréljék egy másik autóra a szervizeltetés költségeit persze nem nekünk kell állni, hanem az adott autó kölcsönző cégnek, mely számunkra biztosítékot ad, hogy bármiféle felmerülő probléma esetén ők fedezik a költségeket, természetesen ez alól kivételt végez az, ha mi tesszük, a. Saját hibánkból teljesen tropára az autót.

 Én személy szerint minden kedves érdeklődőnek, nagyon tudom ajánlani a haszongépjármű bérlet lehetőségét abban az esetben, ha nem szeretnének új autót, vagy egyáltalán autót venni, de egyébként egy bizonyos időre, mely nem oly hosszú távú, szükségük van egy járműre.