A hűtő kiválasztásának lépései

A mai világban minden otthonban elengedhetetlen egy hűtő. A legtöbbször tulajdonképpen észre sem vesszük a létezését tudatosan, csak akkor, hogyha valami gond van vele. Hogyha túl kicsi vagy túl nagy, ha túl sokat fogyaszt vagy nem megfelelő a fagyasztó és a hűtő aránya. Ilyenkor új darabot kell vásárolnunk. Nehéz kérdés lehet azonban, hogy ennek hogyan is álljunk neki. Laikusként lehet egyszerű dolgunk a kérdés tekintetében, ezért szeretnék egy kis segítséget nyújtani a választás során. Nézzük is meg tehát, milyen paraméterek alapján tudunk megfelelő hűtőszekrényt választani otthonunkba.

Beépített vagy szabadon álló hűtő?

Talán elsőként az a kérdés merülhet fel mindenkiben a választás során. Persze a legtöbb otthonban adott, hogy egyáltalán van-e lehetőség beépített hűtőszekrény felállítására, vagy szabadon álló eszközt vásároltunk. Hogyha éppen átalakításon megy át a konyha, akkor még mindkét lehetőségünk megvan. Ezért nézzük meg, hogy kinek melyik verzió lehet jobb döntés. A szabadon álló termék nagy előnye, hogy viszonylag kedvezményes áron juthatunk hozzá, a beszerelése nagyon egyszerű feladat, gyakorlatilag csak be kell tudnunk az áramba. Ezzel szemben a beépíthető hűtőszekrény már más tészta. Ennek tulajdonképpen hátrányaként foghatjuk fel, hogy a beszerelése nem lesz egy egyszerű feladat, előre kialakított helyre van szüksége. Ennek megfelelően a javítása és egy komolyabb problémát jelent, és nagyobb összeget jelenthet. Persze minden csupán nézőpont kérdése, van, akinek a költségek nem feltétlenül a legfontosabb paraméterét jelentik a vásárlásnak, hanem csak egy a sok közül.

hűtő1_3

A beépíthető termék nagy előnyeként említhetjük, hogy egy igazán esztétikus modern darabról van szó, amit mindenki szívesen szeretne látni a saját konyhájában. Hogyha szűkösen vagyunk a saját helyiségünkben, akkor egy ilyen beépített darab nagyon jól jöhet a kevés hely kihasználása szempontjából.

A hűtőszekrény funkciói

Tulajdonképpen mindenki ismeri, hogy mire való a hűtő, azt is mindenki tudja, hogy rendelkezik hűtő résszel és fagyasztó résszel, hogyha kombinált darabot vásárolunk. Ezek elhelyezkedése természetesen kérdéses lehet. Vannak, akik számára az a kényelmesebb, hogyha a fagyasztó rész van felül, mások jobban szeretik, hogyha a fagyasztó alul helyezkedik el. Attól is függhet persze a döntés, hogy mekkora lesz a háztartási eszköz magassága. Alacsonyabb embereknek magas termék esetében ezt a döntést alaposan meg kell fontolniuk, illetve azok számára is fontos lehet ez a kérdés, akik valamilyen okból nehezen hajolnak vagy guggolnak.

Számos extra funkcióról tudunk. Ilyen például az ionnal dúsított levegővel rendelkező eszköz, amely biztosítani tudja azt, hogy az egyes élelmiszerek illata nem fog egymással keveredni. Ez minden családban jól jöhet. Beszélhetünk továbbá egy modern eszköz esetében többkörös hűtő berendezésről, melynek lényege, hogy belső részét nem csak egy hőmérsékleten tudja tartani, hanem bizonyos részenként ezt változtatni tudjuk. Ez a lehetőség jól jöhet az élelmiszerek eltarthatósága szempontjából, hiszen minden ételnek és alapanyagnak megvan a maga eltarthatósági hőmérséklete, amelyeket az ilyen felépítéssel rendelkező termék biztosítani tud. Így akár spórolhatunk a fogyasztással is, ugyanakkor, ennek köszönhetően tovább tudjuk eltartani az élelmiszereket, akkor ilyen szempontból is tudunk spórolni.

A hűtőszekrény vásárlásához tudom ajánlani a Gorenje oldalát, ahol csakis a legmodernebb termékeket árulják kedvező áron: https://hu.gorenje.com/termekek/hutes/szabadonallo-hutoszekrenyek/c/gocool01. Mivel egyenesen a gyártótól vásároljuk meg a termékeket, ezért a honlapjukra fel is tudjuk tölteni a garancia számot, tulajdonképpen regisztrálni tudjuk a megvásárolt eszközt, amelynek hatalmas előnye, hogy így akár milyen hiba esetén gyors segítségre számíthatunk.

hűtő1_2

Honnan vásárolhatunk megbízható hűtőt?

A termék kiválasztásának számos szempontja lehet tehát, amelyekre érdemes odafigyelni. Vannak persze olyan egyéni szempontok is, amelyekről én nem tudok részletesebben írni. A lényeg, hogy mi magunk tudjuk, hogy mit is szeretnénk pontosan, mekkora hely áll rendelkezésünkre, milyen nagyságú és űrtartalmú hűtőszekrény szeretnénk. Akkor sem érdemes elkeseredni, hogyha esetleg nem sikerült rögtön megtalálni a tökéletes darabot, mindig tudunk korrigálni egy fagyasztóláda, fagyasztószekrény vagy egy mini hűtő vásárlásával. Azonban ha még nem követtük el ezt a hibát, hogy alapos átgondolás nélkül vásároltunk egy ilyen háztartási eszközt, akkor még előttünk áll a lehetőség, hogy jól döntsünk ilyen tekintetben is. A Gorenje márkával biztosan nem fogjuk megvenni a döntésünket, csupán arra kell ügyelnünk ezután, hogy a hozzánk leginkább illő darabot válasszuk. Ez azonban talán már nem is lesz olyan nehéz feladat, hogyha gondos döntést hozunk. A Gorenje részletes termékleírásai azonban ebben is a segítségünkre lehetnek, amelyeket érdemes lehet végig bogarászni a cél érdekében.